Seredskí policajti objasnili letné krádeže v Dolnej Strede a v Seredi

07.08.2013 Galanta

Polícia prichytila priamo pri čine 30 ročného muža zo Serede a neskôr ho obvinila v siedmich prípadoch z porušenia zákona. Vo štvrtok (1. 8.) poobede pri kontrole muža a ženy zaistili policajti v Seredi zatavenú injekčnú striekačka s obsahom bielej kryštalickej látky. Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a predviedli na policajný útvar. Predbežná expertíza potvrdila, že sa v striekačke nachádzalo 11 jednorazových dávok metamfetamínu. Vyšetrovateľ ho na druhý deň obvinil zo zločinu neodvolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Za prechovávanie drog mu hrozí väzenie až na 10 rokov.

V ten istý deň ho polícia obvinila aj z ďalších skutkov majetkovej povahy. Seredskí policajti mu aj na základe vlastných zistení a za aktívnej účasti poškodených preukázali páchanie trestnej činnosti od 1. 6. 2013 do 31. 7. 2013. Počas dvoch mesiacov sa dopustil krádeží a porušovania domovej slobody v rodinných domoch v Seredi a v Dolnej Strede a v istom bare v Seredi. Ku krádežiam dochádzalo predovšetkým v nočných a v skorých raných hodinách, pričom využíval najmä otvorené okná, a neuzamknuté priestory v rodinných domoch. Kradol najmä peniaze, peňaženky s osobnými dokladmi, bicykel, rôznu elektroniku, šperky a mobilné telefóny. Niektoré z ukradnutých vecí, ktoré nestihol speňažiť, zakopal. Polícia časť vecí našla a tie budú v priebehu vyšetrovania vrátené poškodeným. Krádežami spôsobil poškodeným škodu za viac ako 7000 eur. Na základe rozhodnutia súdu ho v nedeľu seredskí policajti eskortovali do väzby.


Polícia ďakuje občanom za ich ochotu a ústretovosť pri procesných úkonoch. Zároveň pripomíname občanom, aby boli do budúcna opatrní pri vetraní svojich obydlí a aj napriek návykom nechať dom, či dvor odomknutý, tento uzamkli a tak si chránili svoj majetok pred odcudzením.
 

Vyberte región